Tuesday, April 18, 2023

Anmeldelse af The Last Starfighter

 




Skrevet af Jóannes á Stykki

Jeg var i Husets Biograf den søndag den 16 april for at se science fiction filmen The Last Starfighter.

The Last Starfighter handler Alex, som bor i en trailer park. Han forsøgte at låne penge til uddannelse, men fik afslag. Og han er utilfreds af den grund.

En af de få tidsfordriv i trailer parken er et spil der hedder Starfighter og Alex scorer en rekord i spillet. Det viser sig at spillet ikke bare er et spil, men en test til at blive en starfighter for Rylan Star League et sted ude i rummet. Alex bliver hentet af skaberen af spillet Centauri og bragt ud i rummet. For at blive en starfighter.

Alex får således en mulighed for at komme væk fra trailerparken og hvad han vælger vil jeg ikke afsløre her. Centauri siger til Alex at man altid skal tage en mulighed, når den byder sig. Det er tragisk, synes jeg, hvis samfundet ikke kan give folk nogen muligheder og filmen siger faktisk at Alex ingen muligheder har i USA. Men det er vel en rigtig morale, at man altid skal tage muligheden, når den byder sig.

Og skuespillet er fint nok og filmen har en humoristisk tone og er måske nok også en slags komedie. Actionen i filmen var tilfredsstillende.

Men ellers er filmen ok og får et 8 tal på kitchskalaen for god underholdningsværdi og et 6 tal på en almindelig kvalitetsskala, fordi historien er en smule forudsigelig og filmen også er lidt kitchet.  


Instruktør: Nick Castle

Medvirkende: Lance Guest, Catherine Mary Stewart, Robert Preston m.fl.

Land: USA

Ugivelsesår: 1984


No comments:

Post a Comment