Wednesday, March 20, 2024

Anmeldelse af Madame Web

 







Skrevet af Jóannes á Stykki

Jeg var her den 20 marts – 2024 at se Madame Web i biografen. Den har fået dårlige anmeldelser og får kun 3,8 i rating på IMDb. Men jeg har en anden mening om filmen. Ikke at den er noget mesterværk, slet ikke. Men den er bedre end nogen andre superheltefilm jeg har set.

Madame Web handler om at Cassandra Webbs mor tager gravid til junglen i Peru for at lede efter en edderkop, som hun mener kan helbrede mange sygdomme. Hun myrdes imidlertid af sin samarbejdspartner, der myrder hende. For at få fat i edderkoppen, så han kan få dens kræfter.  Hun dør, men barnet, Cassandra, overlever. Hvordan skal ikke afsløres her.

Filmen er en origin story om hvordan Cassandra Webb bliver til Madame Web. 30 år senere kommer Webb ud for en traumatisk oplevelse, som det hører sig til superheltegenren, som sætter gang i hendes superkræfter. Hendes superkræfter er blandt andet at kunne se fremtiden. Det viser sig så at moderens samarbejdspartner, der hedder Ezekiel Sims, er filmens skurk, der skal bekæmpes. Han bliver ved med at have mareridt om 3 kvinder der myrder ham. Og han er besat af tanken om at finde dem og myrde dem før de myrder ham. Mere vil jeg ikke sige om handlingen her.

Filmen har nogle scener som er mindre vellykkede. For eksempel hvordan Sims får fat i den overvågningsteknologi, som er afgørende for plottet i filmen, er mindre vellykket. Og så er der en scene i et cafeteria hvor de tre piger som viser sig at være dem Sims har mareridt om, danser på et bord. Og filmen er lidt lang tid om at komme i gang, synes jeg. Men når den så kommer i gang bliver den bedre. Og mere action kommer på programmet. Ellers er skuespillet tilfredsstillende og slutningen er god. Filmen slutter af med sangen Dreams af Cranberries. Det fungerer godt.

Men jeg savner at skurken i filmen havde gang i andet end at have mareridt om de tre kvinder. Og at han for eksempel plyndrede eller lavede andre forbrydelser. Det er lidt tyndt med de mareridt. Specielt når han nu myrdede Cassandras mor for at få fat i edderkoppen.

Jeg vil således give filmen et 6 tal på en kitchskala og 5 på en almindelig kvalitetsskala.

 

Instruktion: S.J. Clarkson

Medvirkende: Dakota Johnson, Sydney Sweeney, Isabela Merced m.fl.

Lande: USA, Canada, Mexico

Udgivelsesår: 2024

 


No comments:

Post a Comment