Saturday, August 31, 2024

Anmeldelse af Miami Connection aka Against The Ninja

 






Skrevet af Jóannes á Stykki

Jeg var i Husets Biograf den 30 august til Bad Movie Club og se to film. Den ene vil jeg anmelde her og det var Miami Connection. Den anden film var Hard Ticket To Hawaii og den anmelder jeg senere.

Miami Connection handler om et rock (?) band som har overtaget chancen på et et spillested fra et andet band og det er de sure over. Og så kommer de op at slås. Og så er noget narkotikasalg med nogle ninjaer involveret og derfor flere slåskampe. Det her rock band træner nemlig også Tae Kwondo. Hvordan det hele slutter skal ikke afsløres her.

Miami Connection er en (relativt) dårlig film, men den er underholdende med sine slåskampe. Det er derfor jeg skriver relativt. Skuespillet er set værre, men historien  er (selvfølgelig) ikke særligt god. Der mangler ligesom noget historie. Det kunne være, hvis der var gjort mere ud af den narkotikahandel. Og det kunne have gjort historien bedre.

Filmen fik ifølge Wikipedia en ret dårlig modtagelse de den kom, men den er senere blevet en kultfilm. Og det kan man delvist forstå. Men der mangler måske nogen (ufrivilligt) morsomme onelinere for at være en bedre kultfilm, synes jeg. Men slåskampene kan opveje de manglende oneliners. Mere har som sådan ikke at sige om filmen. Den får hele 5,6 på IMDb, så der er nogen der kan lide den. Jeg vil give 4 ud af 10 stjerner på en almindelig kvalitetskala. Og 7 på en kitschskala.

 

Instruktører: Woo-sang Park og Y.K. Kim

Medvirkende: Y.K. Kim, Vincent Hirsch, Joseph Diamand

Udgivelsesår: 1987

Land: USA


Monday, August 12, 2024

Anmeldelse af Time Traveller aka Toki o kakeru shôjo

 








Skrevet af Jóannes á Stykki

 

Jeg så Time Traveller her i aften den 12/8 – 2024 og det er en japansk science fiction film. Science fiction, fordi det er som titlen siger er en tidsrejsefilm, men den handler lige så meget om kærlighed og ellers filmens univers ikke mærkværdiggjort på anden måde end at tidsrejser er mulige. Se længere nede i teksten en mere uddybende forklaring af begrebet mærkværdiggjort.

Filmen handler om pigen Akira som rejser tilbage i tiden; fordi hendes mor er udsat for et trafikuheld. Hun vågner kort op og beder hende rejse tilbage i tiden til 1972 og aflevere en besked til Ryota Mizorogi, som hun var forelsket i. Akira rejser i stedet til 1974 på grund af at huns husker forkert. Og hvordan det går hende i året 1974 og om hun kommer tilbage vil jeg ikke afsløre her.

Filmen er lidt for lang efter min mening og historien har lidt af det klassiske i tidrejsehistorier og film, det med at vi ikke må ændre i historien. Men hvorfor skulle vi ikke kunne ændre i historien? Jeg synes vi bør bestræbe os på at lave samfundet bedre og deraf følger altså forandringer. Om vi tager dem i nutiden eller i fortiden kan vel komme ud på et. Men ellers er skuespillet i filmen fint, det gælder især Riisa Naka, som spiller Akari. Men historien kunne have været strammet lidt op, synes jeg.

Så jeg vil give den 6 stjerner ud af 10

Mærkværdigjort: på engelsk cognitive estrangement som er et begreb science fiction teoretikeren Darko Suvin er ophavet til. Det henviser et novum, som han kalder det og som er en maskine eller andet som ændrer vores måde at se verden og/eller samfundet på: Det betyder at teksten er mærkværdiggjort. At den verden som teksten eller her, filmen, er ændret indenfor det som kunne tænkes at være videnskabeligt muligt. Modsat fantasy genren, som ikke er funderet i videnskab. Og hvor der optræder magi, drager og andre ting som ikke er mulige ifølge det videnskabelige verdensbillede. Men at tidsrejser hører under science fiction skyldes nok genrehistoriske årsager, snarere end tidsrejser er mulige, hvilket er meget tvivlsomt.  Hvis du vil vide mere om begrebet mærkværdigjorthed, så læs evt.her: Cognitive estrangement - Oxford Reference eller her: What is Cognitive Estrangement? On Science Fiction & Le Guin (ryleyjake.co.uk) Begge link er på engelsk.

 

Instruktør: Masaaki Taniguchi

Medvirkende: Riisa Naka, Akiyoshi Nakao, Munetaka Aoki m.fl.

Udgivelsesår: 2010

Land: Japan


Saturday, August 3, 2024

Anmeldelse af Son Of Godzilla aka Kaijū-tō no Kessen: Gojira no Musuko

 








Skrevet af Jóannes á Stykki

 

Jeg var den 1august 2024 til Husets Biografs Open Air Cinema forestilling og så Son Of Godzilla. Godzilla er som bekendt et monster eller kaiju som japanerne vist kalder den. Den første film udkom i 1954. Af Godzilla film har jeg set den første for mange år siden, så den husker jeg ikke så meget af. Jeg har også set Godzilla vs. Mechagodzilla fra 1974, Godzilla Minus One fra 2023 (Læs min anmeldelse af den her: Jóannes skrivar um filmar og bøkur: Anmeldelse af Godzilla Minus One (filmarogbokur.blogspot.com) ). Af Hollywood Godzilla film har jeg set bl.a. Godzilla fra 1998 og Godzilla x King Kong fra 2024 (Læs min anmeldelse af den her: Jóannes skrivar um filmar og bøkur: Anmeldelse af Godzilla x Kong: The new empire (filmarogbokur.blogspot.com).)

Godzilla filmene er generelt gode og underholdende. Hvordan var Son Of Godzilla så? Den var helt ok. Den ligner lidt Godzilla vs. Mechagodzilla i tone og i stil, synes jeg. Son Of Godzilla står til at være en komedie på IMDb.  Det står Godzilla vs. Mechagodzilla ikke til at være.  Men Godzilla vs. Mechagodzilla er, uanset hvad, bedre end Son Of Godzilla.

Son Of Godzilla foregår på en tropisk ø, hvor der er en gruppe videnskabsmænd, som skal lave et eksperiment, for at gøre det muligt at styre vejret. På øen er der bl.a. kæmpeinsekter og et æg som Godzillas søn kommer ud af. Godzilla er således kun adoptivfar til sønnen. Og eksperimentet med at styre vejret går galt.  Og så sker der forskellige ting som ikke skal røbes her.

Det jeg ikke synes er så godt ved filmen er at den kun foregår på denne ø. Og når jeg ser en Godzilla film vil jeg bl.a. også se lidt ødelæggelse af byer. Men det er der ikke så meget af i denne film, fordi den foregår på denne ø. Men ellers er filmen hæderligt lavet. Godzilla og kæmpeinsekterne er godt lavet ud fra tidens standarder, synes jeg.  Selv om de er forældede, set med nutidens øjne. Det generer mig ikke at Son Of Godzilla også er en slags komedie, den er bare ikke så underholdende igen.

Jeg vil således give den 4 stjerner ud af 10 på en almindelig kvalitetsskala og 5 på en kitschskala.

 

Instruktør: Jun Fukuda

Medvirkende: Tadao Takashima, Akira Kubo, Bibari Maeda

Udgivelsesår: 1967

Land: Japan