Monday, December 11, 2023

Anmeldelse af Raw aka Grave (på IMDb)

 





Skrevet af Jóannes á Stykki

Jeg så Raw her til aften den 11/12 – 2023. Raw er en horrorfilm om bl.a. kannibalisme.

Raw handler om Justine og hendes søster Alexia. Justine er vegetar og som begynder at læse til dyrlæge på samme skole som også Alexia går på. På dyrlægeskolen er der underlige og ubehagelige ritualer for de nye studerende. Bl.a. bliver de overøst med dyreblod. Og så begynder en af søstrene at udvikle kannibalistiske tendenser. Og hvordan det hele ender skal ikke afsløres her.

Det er ikke så lige til at fortolke Raw. Ifølge engelsk Wikipedia så er kannibalismen I filmen en extended metaphor for the horror and uncertainty that can come with entering academia”. Og det lyder rimeligt nok. Filmen har en kritik af dyrlægeskolen og som  også kan føres over på skolevæsnet generelt. En lærer siger til Justine at han ikke kan lide at hun er dygtig og kan afskrække andre fra at forsætte på skolen. Han ser hellere andre end hende fortsætte på skolen.  

Men ellers historien godt fortalt og skuespillerne gør en god indsats. Raw har fået god modtagelse bl.a. får den 93% på rottentometoes.com med disse ord som kritikerkonsensus: ”Raw's lurid violence and sexuality live up to its title, but they're anchored with an immersive atmosphere and deep symbolism that linger long after the provocative visuals fade.

Jeg er nok enig med IMDb denne gang og jeg giver filmen 7 ud af 10 stjerner.

 

Instruktion: Julia Ducournau

Medvirkende: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Neit Ofella

Lande: Frankrig, Belgien

Udgivelsesår: 2016

 

 


No comments:

Post a Comment