Wednesday, July 31, 2024

Anmeldelse af Creature From Black Lake

 





Skrevet af Jóannes á Stykki

Jeg var her til aften den 31 juli og se Creature From Black Lake til Husets Biografs Open Air Cinema arrangement. Filmen må ikke forveksles med Creature From The Black Lagoon. Og monstret er bedre beskrevet i Creature Form The Black Lagoon end i denne film. Og det er også bedre designet end monstret i Creature From Black Lake.  

Creature From Black Lake er en low budget horrorfilm, men den er ikke rigtig skræmmende, synes jeg. Den handler om to studerende på Chicago universitet, Pahoo og Rives, der hører en forelæsning om et bigfoot agtigt monster. Det skal angiveligt holde til ved Louisiana. De forsøger i starten uden held at interviewe nogen om det her monster. De kommer i kontakt med sheriffen, som ikke kan lide at de interviewer folk om monstret. Han er dog ikke så fjendtlig mod dem, som ordensmagten i First Blood er mod Rambo. Og her er der en grund til at sheriffen ikke er så glad for Phoo og Rives. Den grund mangler i First Blood, synes jeg.  Phoo og Rives tager på trods af sheriffen (selvfølgelig) ud at lede efter monstret. Hvordan det går skal ikke røbes her.

Filmen starter godt med at man kan se monstret jagte en familie. Men den bliver aldrig rigtig spændende fordi monstret optræder for lidt i filmen. Hvis man havde arbejdet bedre på manuskriptet og skabt en bedre spændingskurve ville det have hjulpet. Men man har ikke haft nok penge til at skabe et monster, der så godt ud til at man ville vise for meget af det. Fordi man måske har haft på fornemmelsen at monstret ikke virker skræmmende i filmen. På den anden side er den heller ikke kedelig, fordi den er sjov om end nogle gange ufrivilligt. Men ellers er skuespillet fint nok og man har fået det bedste ud af budgettet man havde. Historien skulle bare have været bedre skrevet. Jeg vil give filmen 4 stjerner ud af 10 på en almindelig skala og 6,5 på en kitschskala. Filmen er således værd at se.

 

Instruktør: Joy N. Houck Jr.

Medvirkende: Dennis Fimple, John David Carson, Bill Thurman m.fl.

Udgivelsesår: 1976

Land: USA